Faceți sex pentru prima dată?

Dacă te gândești să faci sex pentru prima dată, s-ar putea să te simți puțin nervos și emoționat. Există probabil încărcări pe care doriți să le știți – și asta este absolut normal. Am creat o lista cu cateva lucruri pe care sa le luam in considerare inainte, in timpul si dupa sex.

 

Gândește-te dacă ești gata
Decizia de a face sex pentru prima dată este o afacere destul de mare. Asigurați-vă că sunteți gata și că v-ați gândit prin următoarele:

Sexul este ceva ce chiar vrei să faci sau simți că ești presat în asta?
Ce faci confortabil și ce este „în afara limitelor”?
Doriți să fiți într-o relație angajată cu persoana cu care aveți sex?
Dacă nu sunteți sigur (ă) dacă sunteți 100% gata, puteți ajuta să discutați cu cineva în care aveți încredere, cum ar fi un prieten de încredere sau un membru al familiei sau un profesionist în domeniul sănătății mintale. Dacă aveți o relație, este foarte important să discutați cu partenerul dvs. despre cum vă simțiți ambii și să vă asigurați că ambii sunteți de acord. Consimțământul sexual trebuie să fie explicit, ceea ce înseamnă că ambii oameni spun că într-adevăr doresc să facă sex. Citiți cinci lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre consimțământul sexual aici.

Bine, sunt gata. Acum ce?
Deci, te simti pregatit pentru sex, si tu si partenerul tau de acord. Minunat. Dar aici este chestia: este important să mergem în mod responsabil. De exemplu, dacă nu practicați sexul în condiții de siguranță, puteți obține o infecție transmisibilă sexuală (ITS). Și dacă vă gândiți să aveți sex cu penisul în vagin, există șansa să puteți rămâne însărcinată. Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a reduce șansele de a deveni infectate sau însărcinate.

Folosiți prezervative (penis-vagin sau penis-in-anus sex) sau baraje (pentru sex oral pe vagin sau anus) pentru a vă proteja atât de ITS, cât și de sarcină.
Consultați informațiile despre contracepție și ITS.
La ce să te aștepți

 

Aveți multe întrebări? Iată câteva informații care ar putea ajuta.

Va răni?

Pentru unii oameni, sexul de prima dată se poate simți inconfortabil și poate răni sau înțepa un pic. Pentru ceilalți, totuși, este confortabil, distractiv și plăcut de la inițiere. Este o experiență totală individuală.

Ce trebuie făcut: Durerea în timpul sexului poate însemna că nu este suficientă lubrifiere pentru a ajuta lucrurile să se miște fără probleme. Dacă nu există suficientă lubrifiere naturală, acest lucru ar putea fi din lipsa dorinței, din senzația de nervozitate sau din cauza faptului că lucrurile se mișcă prea repede. Medicamentele, hormonii, oboseala și boala pot avea de asemenea un efect.

Încercați să sugerați o altă poziție, cerându-i partenerului să încetinească, sau folosind o lubrifiere suplimentară. Asigurați-vă că este un lubrifiant pe bază de apă, dacă utilizați prezervative, și folosiți ÎNTOTDEAUNA un lubrifiant suplimentar pentru sexul anal. Dacă doare mult, oprește-te. Discutați cu partenerul dvs. modalități de a face mai confortabil sexul sau discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți preocupat de faptul că s-ar putea să se întâmple altceva.

Care-i hameiul?

Hymenul este o membrană subțire care înconjoară deschiderea vaginului. Puteți observa un pic de sânge prima dată când aveți sex vaginal dacă lacrimile hymenului. Asta este normal. Este la fel de normal să nu ai nici unul! Dacă există sângerări la sex, nu ar trebui să dureze prea mult. Dacă continuă, vizitați GP-ul.

Vor fi focuri de artificii?

Primul sex poate fi minunat, sau vă poate lăsa să vă simțiți puțin dezamăgit. E greu de spus înainte să o faceți. Ca și în majoritatea lucrurilor, sexul bun ia practică. Dacă focurile de artificii nu se întâmplă direct, nu stresați. Toata lumea este diferita: unii don’torgasm in timpul sexului, un orgasm foarte repede, iar altii au un timp foarte lung pentru a ajunge la orgasm, mai ales in primele momente. Poate dura ceva timp pentru a determina ceea ce vă place atât, cât vă simțiți bine și ce se simte bine. Nu vă așteptați să fiți un cititor de minte, așa că încercați să fiți deschisi cu partenerul dvs. și să-i spuneți ce face și nu face pentru dvs. Noi înțelegem că nu este întotdeauna ușor să vorbești despre lucrurile astea și ar putea dura ceva timp înainte să te simți pregătită să o discuți Amintiți-vă: sunt, probabil, la fel de nervoși ca și voi și v-ați dorit să vă simțiți bine.

 

După aceea
După ce ați făcut sex pentru prima dată, s-ar putea să vă simțiți foarte grozav, emoționat și aproape de partenerul dvs., din cauza tuturor hormonilor care se grăbesc prin corpul vostru. Este, de asemenea, obișnuit să vă simțiți îngrijorați, confuzi, lacrimi sau chiar un pic vinovați. Acest lucru ar putea fi pentru că a fost diferit de ceea ce vă așteptați, sau se simte ca o afacere mare, sau s-ar putea să vă simțiți nesigur în legătură cu modul în care vă va afecta relația.

Sexul este un lucru foarte personal și se poate simți cu adevărat intim, astfel încât experiența intensă a sentimentelor ulterioare este înțeleasă. Dacă sunteți îngrijorat de ceea ce vă simțiți, discutați-l cu partenerul dvs., cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei sau cu un profesionist în domeniul sănătății mintale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *