Alimente care te fac să te simţi sexy

Dacă ne gândim la o mâncare care sugerează senzualitate şi romantism, căpşunele cu frişcă sunt primele care ne vin în minte. Însă ele nu sunt singurele care te fac să te simţi sexy şi dorită în dormitor. Sunt multe alte alimente cu puternic efect afrodiziac pe care le poţi introduce în meniul tău şi al iubitului tău.

  • Ciocolata. Cu toţii ştim că ciocolata are reputaţia de a fi un puternic afrodiziac. O oferim în dar iubitei, o mâncăm în doi şi, da, ne face să ne simţim mai bine. Conţine feniletilamină, un stimulent ce garantează o stare imediată de excitare, creşte libidoul, energia şi buna dispoziţie.
  • Uleiul de măsline. În Grecia Antică era considerat un remediu pentru impotenţă şi pe bună dreptate. Bogat în grăsimi monosaturate, acest ulei îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi îţi dă energie. Efectele nu trebuie aşteptate imediat după ce ai pus puţin ulei în salată. Ele se văd în timp.
  • Pulberea de maca. Bogată în aminoacizi, vitamine din grupul B, zinc, fier, tiamină, ea poate stimula libidoul dacă e adăugată în supe şi sosuri, arată studiile. Maca este o plantă sud-americană cultivată la cea mai mare altitudine din lume, cunoscută pentru faptul că ajută fertilitatea, reglează activitatea hormonală, menţine un nivel normal de testoste­ron în sânge, iar tiamina şi riboflavina ajută la normalizarea randamentului energetic al organismului, la funcţionarea normală a inimii şi a psihicului.
  • Nucile, migdalele. Potrivit studiilor, grăsimea monosaturată din fructele oleaginoase menţine sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin din zona intimă.
  • Bananele. Conţin potasiu, un nutrient important pentru forţa muşchilor. Atunci când vei avea orgasm, contracţiile vor fi mai intense şi, implicit, plăcerea va spori.
  • Chili. Creşte circulaţia sângelui şi stimulează nervii, astfel încât, în câteva momente te vei simţi gata de acţiune.
  • Stridiile. Aceste fructe de mare bogate în zinc pot aprinde repede focul pasiunii. Ca şi midiile şi scoicile, stridiile conţin doi aminoacizi care cresc producţia de hormoni sexuali la bărbaţi şi la femei.
  • Vinul roşu. E indicat deoarece intensifică circulaţia sângelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *